Design houtkachel Stûv 30-compact H met warmteopslag wint prestigieuze Amerikaanse Vesta Award

Design houtkachel Stûv 30-compact H met warmteopslag wint prestigieuze Amerikaanse Vesta Award

Stûv, toonaangevend Belgisch fabrikant van houthaarden en houtkachels, wint met de Stûv 30-compact H met warmteopslag de hoog aangeschreven Vesta Award in de categorie Wood Products als meest innovatieve product van het jaar. De milieuvriendelijke houtkachel heeft de jury overtuigd met het opvallend design van de warmte accumulator, het innovatieve en de duurzame technologie. De Vesta Award bevestigt de sterke marktpositie van Stûv in de Noord-Amerikaanse markt van houtverwarming die gekenmerkt wordt door zeer veeleisende en strenge normen op het gebied van luchtvervuiling.

De Vesta Award is de meest prestigieuze prijs in de Amerikaanse verwarmingssector en beloont bedrijven voor hun inspanningen op gebied van design, innovatie en technologie. Dit jaar gaat de prijs in de categorie ‘houtproducten’ naar de  Stûv 30-compact H met warmteopslag die top-design, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en energie efficiëntie combineert. De Vesta Award bevestigt het uitzonderlijk milieuvriendelijk karakter van deze houthaard.

De Vesta Award is een zeer belangrijke erkenning en waardering van onze inspanningen om de fijnstof- en CO uitstoot van al onze toestellen zoveel mogelijk te beperken overeenkomstig de zeer strenge Noord-Amerikaanse normen (EPA)”, aldus Jean-François Sidler, algemeen directeur en afgevaardigd bestuurder van Stûv.

Dankzij de Vesta Award versterkt Stûv haar marktpositie verder in de Noord-Amerikaanse markt van houtverwarming. Stûv startte er anderhalf jaar geleden haar activiteiten onder de naam Stûv Inc met hoofdzetel in Montréal in Canada. De Noord-Amerikaanse markt van houtverwarming is gekenmerkt door zeer strenge eisen op gebied van fijnstof- en CO uitstoot. Om er een houthaard of houtkachel te commercialiseren, moet die voldoen aan de strenge EPA normen.

De Stûv 30- compact reeks werd reeds eerder in 2012 in Europa bekroond met het officiële Scandinavische Swan milieulabel. De houtkachel doorstond toen de strenge test volgens de uiterst strikte vereisten van het Nordic Swan label en de Britse ‘Clean Air Act’ van 1993. Het resultaat was verbluffend omdat de fijnstof emissie van de Stûv 30-compact de helft lager ligt dan de Noorse normen vereisen. 

Contacteer ons
Karin Struys Press contact
Karin Struys Press contact
Over Stûv

Stûv NV is een Belgisch bedrijf dat individuele verwarmingsoplossingen met hout, gas en pellets ontwerpt, produceert en verkoopt. De missie van Stûv is om dit te doen in een ode aan het vuur, waarbij het functionele verwarmen in volstrekte harmonie is met de emotionele schoonheid, het genieten en de gezelligheid van het vlammende vuur. Om dat te verwezenlijken, werkt Stûv volgens een strak omlijnde benadering die gebaseerd is op creativiteit, design, productkwaliteit en het voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de consument. Het bedrijf vindt het ook belangrijk om duurzaam te ondernemen met grote aandacht voor de menselijke waarden. Stûv stelt rechtstreeks 120 mensen tewerk en nog eens zoveel bij zijn onderaannemers. Het bedrijf realiseert een jaarlijkse omzet van zo'n 24 miljoen euro en produceert jaarlijks ongeveer 15.000 houthaarden, waarvan 75% bestemd zijn voor de export. Om zijn lokale verankering te versterken, nam Stûv in 2017 het Belgische bedrijf Ulis Design over, een sterk geavanceerde producent van metalen panelen. Onlangs breidde Stûv zijn activiteiten verder uit met een productie-eenheid in Bromont (Canada).

Stûv
rue Jules Borbouse, 4
B-5170 Bois-de-Villers (Belgique)