Design houtkachel Stûv 30-compact H met warmteopslag wint prestigieuze Amerikaanse Vesta Award

Design houtkachel Stûv 30-compact H met warmteopslag wint prestigieuze Amerikaanse Vesta Award

Woensdag 25 maart 2015 — Stûv, toonaangevend Belgisch fabrikant van houthaarden en houtkachels, wint met de Stûv 30-compact H met warmteopslag de hoog aangeschreven Vesta Award in de categorie Wood Products als meest innovatieve product van het jaar. De milieuvriendelijke houtkachel heeft de jury overtuigd met het opvallend design van de warmte accumulator, het innovatieve en de duurzame technologie. De Vesta Award bevestigt de sterke marktpositie van Stûv in de Noord-Amerikaanse markt van houtverwarming die gekenmerkt wordt door zeer veeleisende en strenge normen op het gebied van luchtvervuiling.

De Vesta Award is de meest prestigieuze prijs in de Amerikaanse verwarmingssector en beloont bedrijven voor hun inspanningen op gebied van design, innovatie en technologie. Dit jaar gaat de prijs in de categorie ‘houtproducten’ naar de  Stûv 30-compact H met warmteopslag die top-design, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en energie efficiëntie combineert. De Vesta Award bevestigt het uitzonderlijk milieuvriendelijk karakter van deze houthaard.

De Vesta Award is een zeer belangrijke erkenning en waardering van onze inspanningen om de fijnstof- en CO uitstoot van al onze toestellen zoveel mogelijk te beperken overeenkomstig de zeer strenge Noord-Amerikaanse normen (EPA)”, aldus Jean-François Sidler, algemeen directeur en afgevaardigd bestuurder van Stûv.

Dankzij de Vesta Award versterkt Stûv haar marktpositie verder in de Noord-Amerikaanse markt van houtverwarming. Stûv startte er anderhalf jaar geleden haar activiteiten onder de naam Stûv Inc met hoofdzetel in Montréal in Canada. De Noord-Amerikaanse markt van houtverwarming is gekenmerkt door zeer strenge eisen op gebied van fijnstof- en CO uitstoot. Om er een houthaard of houtkachel te commercialiseren, moet die voldoen aan de strenge EPA normen.

De Stûv 30- compact reeks werd reeds eerder in 2012 in Europa bekroond met het officiële Scandinavische Swan milieulabel. De houtkachel doorstond toen de strenge test volgens de uiterst strikte vereisten van het Nordic Swan label en de Britse ‘Clean Air Act’ van 1993. Het resultaat was verbluffend omdat de fijnstof emissie van de Stûv 30-compact de helft lager ligt dan de Noorse normen vereisen. 

Stûv 30-compact H

Stûv 30-compact H
Stûv 30-compact H
Stûv 30-compact H
Stûv 30-compact H
Stûv 30-compact H
Karin Struys Press contact