Pelletkachel Stûv P-10 wint prestigieuze Red Dot Product Design Award 2016

Pelletkachel Stûv P-10 wint prestigieuze Red Dot Product Design Award 2016

Stûv, toonaangevend specialist in het ontwerpen, produceren en commercialiseren van hout-, gas- en pellet kachels en haarden, heeft met haar Stûv P-10 pellethaard de hoog aangeschreven Red Dot Design Award gewonnen in de categorie Product Design. De Red Dot Design Award is één van de meest prestigeuze design-awards ter wereld, en staat wereldwijd bekend als een erkend keurmerk. De jury, samengesteld uit 41 internationale experten, koos voor de Stûv P-10 omwille van zijn innovatieve technologie, het minimalistisch design, zijn milieuvriendelijkheid en functionaliteit. De officiële prijsuitreiking zal plaats vinden op 4 juli 2016, in het Aalto Muziektheater te Essen in Duitsland.  

De Stûv P-10 werd verkozen uit zo’n 5.200 producten van verschillende producenten en designers, afkomstig uit 57 verschillende landen. Nooit eerder in de geschiedenis van de Red Dot Design Award werden er zoveel inzendingen bekeken en gejureerd. De 41-koppige jury, bestaande uit internationale experts, jureerde op 9 criteria: waaronder innovatie, functionaliteit, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Design en innovatie

De Stûv P-10 maakte indruk op de jury vanwege zijn unieke en baanbrekende techniek en strak modern design.
De pelletkachel onderscheidt zich zowel esthetisch als technisch van de bestaande pelletkachels. In tegenstelling tot bestaande pelletkachels bij de concurrenten bevindt de techniek van de Stûv P-10 zich onderaan. Het technische onderdeel is ook het ‘voetstuk’ waarop de verbrandingskamer staat. Het strak en sober design maakt van de Stûv pelletkachel een mooi meubelstuk dat perfect past in elk modern interieur. De zeer aanwezige en mooie vlam zorgt voor een gezellige sfeer en verspreidt een aangename warmte in de woonkamer. De Stûv pelletkachel is stil aanwezig en veroorzaakt geen storend tikkend geluid van vallende pellets, noch van ingebouwde ventilatoren.
Naast de opvallende kenmerken op gebied van design en techniek, is de Stûv P-10 ook zeer performant met een uitzonderlijk rendement van meer dan 90%.

Met deze prestigieuze award versterkt Stûv eens te meer zijn positie als toonaangevende speler op gebied van industrieel design. We zijn trots op deze internationale erkenning, “ aldus Jean-François Sidler, algemeen directeur van Stûv.

De officiële prijsuitreiking van de Red Dot Design Awards 2016 vindt plaats op 4 juli 2016 in het Aalto Muziektheater te Essen, in Duitsland. Nadien zal de Stûv P-10 nog te bewonderen zijn in het Red Dot Design museum in Essen, en wordt de pelletkachel opgenomen in het Red Dot Design Yearbook.

Contacteer ons
Karin Struys Press contact, UPR
Serge Alhadeff Communicatie verantwoordelijke, Stûv SA
Karin Struys Press contact, UPR
Serge Alhadeff Communicatie verantwoordelijke, Stûv SA
Over Stûv

Stûv NV is een Belgisch bedrijf dat individuele verwarmingsoplossingen met hout, gas en pellets ontwerpt, produceert en verkoopt. De missie van Stûv is om dit te doen in een ode aan het vuur, waarbij het functionele verwarmen in volstrekte harmonie is met de emotionele schoonheid, het genieten en de gezelligheid van het vlammende vuur. Om dat te verwezenlijken, werkt Stûv volgens een strak omlijnde benadering die gebaseerd is op creativiteit, design, productkwaliteit en het voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de consument. Het bedrijf vindt het ook belangrijk om duurzaam te ondernemen met grote aandacht voor de menselijke waarden. Stûv stelt rechtstreeks 120 mensen tewerk en nog eens zoveel bij zijn onderaannemers. Het bedrijf realiseert een jaarlijkse omzet van zo'n 24 miljoen euro en produceert jaarlijks ongeveer 15.000 houthaarden, waarvan 75% bestemd zijn voor de export. Om zijn lokale verankering te versterken, nam Stûv in 2017 het Belgische bedrijf Ulis Design over, een sterk geavanceerde producent van metalen panelen. Onlangs breidde Stûv zijn activiteiten verder uit met een productie-eenheid in Bromont (Canada).

Stûv
rue Jules Borbouse, 4
B-5170 Bois-de-Villers (Belgique)