Stûv lanceert wereldwijde primeur met innovatieve en gepatendeerde design houthaard

Stûv lanceert wereldwijde primeur met innovatieve en gepatendeerde design houthaard

Maximaal zicht op vlammen dankzij unieke 100% geïntegreerde kader

Stûv, Belgisch fabrikant van houthaarden en houtkachels, lanceert een uniek en innovatief model van houthaard. De Stûv 22 combineert een topdesign met de meest recente technologie op gebied van houtverwarming. Dankzij het unieke ontwerp waarbij de openklapbare deur met schuifraam volledig samensmelt met de muurwand en zo het zicht op de vlammen maximaliseert, onderscheidt de Stûv 22 zich van bestaande houthaarden. Deze houthaard is een wereldwijde primeur op gebied van installatie en integratie, esthetiek en energie efficiëntie en onderhoud.

Perfecte integratie in interieur
De nieuwe Stûv 22 houthaard valt op door zijn minimalistisch ontwerp waarmee het toestel nog beter dan de bestaande Stûv modellen geïntegreerd kan worden in het interieur.  

Het concept en de unieke gepatenteerde techniek van de deur maken het immers mogelijk om de houthaard aan te kleden tot vlakbij de verbrandingskamer. De kader van de openklapbare deur is volledig geïntegreerd in de muurwand. De technische onderdelen zijn verborgen achter de openklapbare deur en dus eenvoudig bereikbaar voor onderhoud.

De wanddecoratie komt tot vlakbij de deur en de deur versmelt met het decor. Enkel het raam is zichtbaar en dit geeft een maximaal zicht op het vlammenspektakel. Of het schuifraam nu open of toe is, het zicht op de vlammen wordt nooit gehinderd door een kader.

Creativiteit en artistieke vrijheid
Hoewel het ontwerp van de Stûv 22 minimalistisch is, laat het concept een vergaande personalisering toe. Voor de muurwand kan men kiezen uit een ruim aanbod van materialen gaande van hout, staal tot natuursteen.  Zowel de materialen als decoratie op de muurwand kunnen aangepast worden. Voor de integratie van de houthaard in het interieur kan gekozen worden voor een eenvoudige kader of een geprefabriceerde voorzetwand. Deze laatste kan eenvoudig voor een bestaande muur worden geplaatst nadat de houthaard geïnstalleerd werd. Extra pleisterwerk na de installatie van de haard is bijgevolg niet nodig.

Dankzij de unieke technologie en het innovatief ontwerp kan men met de Stûv 22 nog een stap verder gaan in het personaliseren van de muurwand waardoor de houthaard maximaal geïntegreerd wordt. De technologie laat toe om een volledige gepersonaliseerde muur van vloer tot plafond rond de houthaard te bouwen. Hierdoor kan men na verloop van tijd ook kiezen om de muurwand te veranderen met nieuwe materialen en afwerking.

Gezelligheid van open haard en efficiëntie van gesloten haard
De Stûv 22 combineert techniek en esthetiek met een maximaal zicht op het vuur en een technologie die een hoog rendement en minimale CO² en fijnstof uitstoot verzekert. Voor de deze houthaard werd een uniek systeem met geautomatiseerde klep ter hoogte van de uitlaat naar de schoorsteen ontwikkeld. De klep gaat naar boven wanneer het schuifraam open staat. Op die manier wordt de rook naar buiten afgevoerd en is er binnen geen hinderlijke rookontwikkeling. Wanneer het schuifraam gesloten is, sluit ook de klep en blijft de rook in de verbrandingskamer, met een hoger rendement als resultaat.

De Stûv 22 heeft een uitstekend prestatievermogen zowel op een lage 5kW als op een hogere 18kW. De haard zorgt voor een aangename warmteverspreiding omdat de koude omgevingslucht wordt opgenomen door de haard en vervolgens in de convectieruimte opgewarmd wordt door de warmte van het toestel. De opgewarmde lucht stroomt op natuurlijke wijze uit de haard en verspreidt zich in de woning. Om de warmteverspreiding te versnellen en te optimaliseren, kan een ventilator geïnstalleerd worden.  Verder is de houthaard bijzonder luchtdicht en beantwoordt het toestel aan de strengste normen op gebied van CO² en fijnstof uitstoot.  Dit maakt de Stûv 22 uitermate geschikt voor laagenergie woningen.

Eenvoudig onderhoud
Met een haarddeur waarvan het raam zowel naar boven schuift, om hout in de haard te leggen, als naar voor kantelt voor het schoonmaken, heeft de Stûv 22 een groot gebruiks- en onderhoudsgemak. Door het hoge rendement verbrandt de as quasi volledig en door de diepte van de sokkel kan de haard lang gebruikt worden zonder dat de as moet verwijderd worden. Het schuifraam blijft proper.

De Stûv 22 houthaard is vanaf september verkrijgbaar in 2 formaten: 110 cm en 90 cm breed. 

Contacteer ons
Karin Struys Press contact
Karin Struys Press contact
Over Stûv

Stûv NV is een Belgisch bedrijf dat individuele verwarmingsoplossingen met hout, gas en pellets ontwerpt, produceert en verkoopt. De missie van Stûv is om dit te doen in een ode aan het vuur, waarbij het functionele verwarmen in volstrekte harmonie is met de emotionele schoonheid, het genieten en de gezelligheid van het vlammende vuur. Om dat te verwezenlijken, werkt Stûv volgens een strak omlijnde benadering die gebaseerd is op creativiteit, design, productkwaliteit en het voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de consument. Het bedrijf vindt het ook belangrijk om duurzaam te ondernemen met grote aandacht voor de menselijke waarden. Stûv stelt rechtstreeks 120 mensen tewerk en nog eens zoveel bij zijn onderaannemers. Het bedrijf realiseert een jaarlijkse omzet van zo'n 24 miljoen euro en produceert jaarlijks ongeveer 15.000 houthaarden, waarvan 75% bestemd zijn voor de export. Om zijn lokale verankering te versterken, nam Stûv in 2017 het Belgische bedrijf Ulis Design over, een sterk geavanceerde producent van metalen panelen. Onlangs breidde Stûv zijn activiteiten verder uit met een productie-eenheid in Bromont (Canada).

Stûv
rue Jules Borbouse, 4
B-5170 Bois-de-Villers (Belgique)