Stûv presenteert pelletkachel met grote mooie vlam

Stûv presenteert de Stûv P-10, een pelletkachel met baanbrekende techniek en een strak modern design. De Stûv P-10 onderscheidt zich zowel esthetisch als technisch van de bestaande pelletkachels. De zeer aanwezige en mooie vlam zorgt voor een gezellige sfeer en verspreidt een aangename warmte in de woonkamer. De Stûv pelletkachel is stil aanwezig en veroorzaakt geen storend tikkend geluid van vallende pellets, noch van ingebouwde ventilatoren.

De esthetiek en gezelligheid van het vuur was voor Stûv een absolute voorwaarde voor de ontwikkeling van een pellet verwarmingsoplossing. Stûv presenteert nu haar pelletkachel met een unieke en vooruitstrevende techniek die zorgt voor een mooie en aanwezige vlam en een aangenaam comfort.

Techniek onderaan, vuur zichtbaar bovenaan

In tegenstelling tot de bestaande pelletkachels bevindt de techniek van de Stûv P-10 zich onderaan. Het technische onderdeel is ook het ‘voetstuk’ waarop de verbrandingskamer staat. Het strak en sober design maakt van de Stûv palletkachel een mooi meubelstuk dat perfect past in elk modern interieur.

Door de grote ruit is het vlammenspel overal van op zithoogte zichtbaar. De verbrandingskamer kan ook naar rechts en links 45° gedraaid worden zodat het vuur nog beter zichtbaar wordt vanuit verschillende hoeken en de stralingswarmte ook beter georiënteerd kan worden. De sobere kubusvormige verbrandingskamer met grote ruit is gemaakt uit vermiculiet zonder zichtbare technische details van de brander.

Uniek vlammenspel in een zee van stilte

De bestaande pelletkachels hebben vaak een onrustige vlam. De unieke techniek van de Stûv P-10 zorgt echter voor een zeer aanwezige, rustige en speelse vlam. In tegenstelling tot de bestaande oplossingen worden de pellets van onder naar boven gestuurd via een wormschroef. Door deze specifieke aanvoer, veroorzaken de pellets in de verbrandingsruimte een soort van vulkaanuitbarsting met een volle, grote en rustige vlam.

Door het unieke aanvoersysteem vermijdt men ook het tikkende en vaak storende geluid van vallende pellets. Bovendien heeft de Stûv P-10 geen ingebouwde ventilator voor warmteverspreiding. De afwezigheid van de convectieventilator en het specifieke aanvoersysteem van pellets maakt van deze innovatie een van de stilste verwarmingsoplossingen met pellets op de markt.

Hoog rendement en comfort

De Stûv P-10 heeft een hoog rendement van meer dan 90% en de warmte wordt op een aangename manier verspreid door natuurlijke convectie. Bovendien maakt de roterende verbrandingskamer het mogelijk om de stralingswarmte in de gewenste richting te oriënteren. Een afstandbediening met geïntegreerde thermostaat zorgen voor een verhoogd comfort. De gewenste temperatuur kan zo gemakkelijk ingesteld worden. Het toestel kan ook geprogrammeerd worden zodat het op een bepaald tijdstip opstart en de woonkamer aangenaam warm is wanneer men thuiskomt. 

Het unieke design van de Stûv P-10 vergemakkelijkt ook het bijvullen van de pellets. Bij de bestaande modellen moet de zware zak met pellets volledig opgeheven worden om de pelletkachel bovenaan bij te vullen. De Stûv pelletkachel is op armhoogte voorzien van een reservoir onderaan in het technische voetstuk. Via het draaibare frontpaneel kan het reservoir heel eenvoudig worden bijgevuld. 

De Stûv P-10 is verkrijgbaar vanaf september. 

Contacteer ons
Karin Struys Press contact
Karin Struys Press contact
Over Stûv

Stûv NV is een Belgisch bedrijf dat individuele verwarmingsoplossingen met hout, gas en pellets ontwerpt, produceert en verkoopt. De missie van Stûv is om dit te doen in een ode aan het vuur, waarbij het functionele verwarmen in volstrekte harmonie is met de emotionele schoonheid, het genieten en de gezelligheid van het vlammende vuur. Om dat te verwezenlijken, werkt Stûv volgens een strak omlijnde benadering die gebaseerd is op creativiteit, design, productkwaliteit en het voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de consument. Het bedrijf vindt het ook belangrijk om duurzaam te ondernemen met grote aandacht voor de menselijke waarden. Stûv stelt rechtstreeks 120 mensen tewerk en nog eens zoveel bij zijn onderaannemers. Het bedrijf realiseert een jaarlijkse omzet van zo'n 24 miljoen euro en produceert jaarlijks ongeveer 15.000 houthaarden, waarvan 75% bestemd zijn voor de export. Om zijn lokale verankering te versterken, nam Stûv in 2017 het Belgische bedrijf Ulis Design over, een sterk geavanceerde producent van metalen panelen. Onlangs breidde Stûv zijn activiteiten verder uit met een productie-eenheid in Bromont (Canada).

Stûv
rue Jules Borbouse, 4
B-5170 Bois-de-Villers (Belgique)